Ugrás a tartalomra
2024. 04. 23.

Bemutatjuk legfrissebb könyvszerzeményeinket!

M. Madarász Anita : Kulturális csatatér
Nemzeti Emlékezet Bizottsága, 2023

Megnézem a katalógusban >>

A kultúra még a hidegháború éveiben is képes volt arra, hogy hidat képezzen két ellentétes berendezkedésű állam között, miközben azt is lehetővé tehette, hogy a szembenálló felek különböző kulturális, nem kis részben propagandacélokat szolgáló eszközök és intézmények segítségével feltérképezzék, és ha kell, befolyásolják a másik ország polgárainak gondolkodását.

Forrás

Gulyás Martin : "Minden felszerelés orosz tulajdon"
Nemzeti Emlékezet Bizottsága, 2023

Megnézem a katalógusban >>

A kötet Csongrád vármegye 1944. szeptemberi szovjet megszállásától az 1945. novemberi nemzetgyűlési választásokig tartó átmeneti időszak helyi történéseit elemzi.

Forrás

Arthur Turrell : Csillag építők
Scolar Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

A kötet bemutat olyan csillaggépeket, amelyek tízszer annyi alkatrészt tartalmaznak, mint egy NASA-űrsikló, és olyan építményeket, amelyeknek alapterülete több mint 400 hektár (azaz kb. 600 focipálya). Ilyen és további 21. századi csodák megépítéséhez olyan magánszemélyek és közéleti szereplők nyújtanak segítséget, mint Jeff Bezos, a Goldman Sachs, a Lawrence Livermore National Laboratory és még sokan mások.

Forrás

Theo Malade : Semmelweis, az anyák megmentője
Tinta Kiadó, 2024, 2. kiadás

Megnézem a katalógusban >>

A legnagyobb magyar orvos regényes élete, a gyermekágyi láz felfedezésének és leküzdésének izgalmas története. Az életrajz érzékletesen mutatja be azt a küzdelmet, melyet Semmelweis Ignácnak ellenlábasaival kellett megvívnia.

Forrás

Praznovszky Mihály : Madách-enciklopédia
Tinta Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

Az ember tragédiájának enciklopédiája - ez ennek a szótárnak a műfaja, s bár kissé nagyképűnek tűnik, arra utalunk ezzel, hogy az itt közölt 372 címszóba sűrített ismeretanyag jóval több, mint egy átlagos Tragédia-kiadás jegyzetapparátusa. Sohasem könnyű olvasmány a Tragédia, összetettsége, gondolati mélysége, eszmerendszere próbára teszi a mindenkori olvasó türelmét és figyelmét. Ez a szótár a szerzők reményei szerint hozzájárulhat Az ember tragédiája olvasási élményének gazdagításához és Madách Imre zsenialitásának igazolásához.



Forrás

Horváth Zoltán György : Az emberélet útjának felén
Romanika Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

55 év. Picit kerek, de azért nem nagyon. Életkornak azért még nem vészes. Van mire visszatekinteni, de még – remélhetőleg – előre is lehet. Összegzés, mert talán sikerült ezt-azt alkotni, de mindez – remélhetőleg – még jócskán folytatódhat, tehát nem lezárás. Az eredet: Győr-Moson-Sopron vármegye, Győrszemere, Harka, Kópháza, Újlipótváros, Sas-hegy. A bázis: Pestszenterzsébet, nagyszülői ház, képemre és hasonlatosságomra. A mindent eldöntő találkozás: Itália. Európa autóstoppal.

Forrás

Katz Sándor : Hatványok, gyökök
Matematikai Tehetségekért Alapítvány, 2023

Megnézem a katalógusban >>

Ez a kétkötetes mű tanároknak két összefüggő témakör, a  Hatványok és Gyökök tanításához, tanulóknak ezen témakörökből történő önálló felkészüléséhez ad hatékony segítséget.
Sokféle matematikai és gyakorlati alkalmazást, és bőséges feladatanyagot talál az is, aki emelt szintű érettségit kíván tenni.
A közép- és emelt szintű érettségire készítésen túl a két kötet célja az is, hogy a versenyekre készülő diákok és a versenyekre felkészítő tanárok ehhez megfelelő elméleti ismereteket és feladat-anyagot kapjanak.

Forrás

Evelyn Tribole : Intuitív étkezés
Ursus Libris, 2023

Megnézem a katalógusban >>

Az Intuitív Étkezés együttérző, az önmagunkkal való törődést elősegítő étkezési keretrendszer, amely méltósággal és tisztelettel bánik minden testtel. Új étkezési módot kínál, amely végső soron küzdelemmentes, és a testednek, illetve az elmédnek egyaránt egészséges. Visszavezet a gyökereidhez, a testedbe és a tested jelzéseibe vetett bizalomhoz. Nem csupán az ételekkel való kapcsolatodat fogja megváltoztatni, hanem át fogja alakítani az életedet.

Forrás

Ines Bruckschen : Coachingszemléletű vezetés a gyakorlatban
Z-Press Kiadó - Antener, 2024

Megnézem a katalógusban >>

Minden változásban van: az is, ahogyan és ahol dolgozunk. A vezetőknek az összes munkatársuk odaadására és ötletére szükségük van, hogy innovatívak és versenyképesek tudjanak maradni az agilis és egyre komplexebbé váló munka világában. Ez a gyakorlati kézikönyv lépésről lépésre, újfajta hozzáállással és intelligens módszerekkel mutatja meg, miként sikerülhet nekik mindez.

Forrás

Bihary Sarolta : Lakás vagy otthon?
Martin Opitz Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

Mitől válik egy lakás otthonná? Hol kezdődik a magánszféra? Mi az, ami támogatja, és mi az, ami rombolja az otthonokat, közösségi tereket?
Erre keresi a választ a könyvben bemutatott kutatás, amelynek során a magyarországi lakásépítés szempontjából igen rövid, mégis ikonikus korszak, a nagypaneles technológia megjelenése előtt létrejött budapesti társasházakat vizsgáltuk.

Forrás